Няма новини за 12-те души, които се водят в неизвестност след пожара във ферибота в Йонийско море. Сред изчезналите са и 7 български граждани.

280 души бяха евакуирани. Общо на борда на ферибота са пътували 127 български граждани. Част от българите се върнаха в България в малките часове тази нощ. Повече от 30 от тях се прибраха с автобус организиран от транспортната фирма, която е имала ТИР-ове и шофьори на ферибота през нощта. Част от сънародниците ни са продължили пътуването си към Италия, а други са се прибрали на собствени разноски.

На злополучния ферибот са се намирали 33 тежкотоварни камиона, а щетите според компанията се изчисляват на милиони евро.

Консулът ни в Солун Радостин Ванкин заяви пред бТВ тази сутрин, че последната информация, с която разполага, е актуална към 20.00 часа в събота, когато корабът е продължавал да гори.

В момента се изчаква да бъде намалена температурата, за да може спасителите да влязат в кораба, каза той. Температурата в някои части на кораба може да достигне 500 градуса. Операцията по гасенето продължава.

Радостин Ванкин припомни, че е абсолютно забранено да има хора в товарното на ферибота – там, където са автомобилите и камионите. Абсолютно забранено е да има шофьори в кабините на камионите и в колите си по време на фериботното пътуване.

Пожарът на борда на ферибота избухна на 18 февруари, когато плавателният съд на „Euroferry Olympia“ се намира край остров Корфу, по маршрута между гръцкия пристанищен град Игуменица и италианския Бриндизи.

За още новини последвайте канала на Дебати в Google Новини

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук