Двама от трима мъже, обвинени в стотици случаи на сексуално малтретиране на деца през десетилетия в немски къмпинг, се признаха за виновни, когато процесът им започна в четвъртък.

Ответниците, които бяха идентифицирани от съда само като Андреас В. и Марио С., признаха повечето от обвиненията срещу тях, докато третият заподозрян, Хайко В., каза, че ще отговори на заседание при затворени врати.

Общо тримата мъже са обвинени в около 450 случая на сексуално насилие над деца.

В случай, който шокира страната, когато стана обществено достояние през януари, прокурорите твърдят, че повече от 40 деца са станали жертва в къмпинга „Айхвалд“ в Люгде, провинция Северен Рейн-Вестфалия, между 1998 и 2018 година.

По-голямата част от децата са били на възраст между 3 и 14 години.

56-годишният обвиняем Андреас ВВ., който е живял в къмпинга, е обвинен в 298 престъпления срещу деца, през 1998 г. и отново между 2008 и 2018 г. Неговият адвокат каза на съда, че е признал повечето от тях, но няма да говори по-нататък или да отговаря на въпроси по време на изслушванията.

34-годишният Марио С. е обвинен в участие в сексуалното насилие от 1999 г. до януари тази година и признава „всички обвинения, които са повдигнати срещу мен“. В досъдебния арест той осъзнал „какво страдание и ужас нанесох на децата“, каза той в изявление, прочетено от адвоката му.

Прокурорите обвинили 49-годишния Хайко В. в подбуждане към сексуално насилие над деца и подбуждане към престъпленията.

В дела в Германия, които се занимават с престъпления срещу деца, признаването на вина от обвиняемия може да спести на жертвите да дават показания.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук