Световноизвестната испанска базилика Саграда Фамилия в Барселона счупи рекорд.  Тя се превърна в първата атракция в света, която е получила повече от 100 000 туристически мнения в сайта TripAdvisor.

Туристическият портал съобщи, че базиликата е привлякла 106 000 ревюта, както и общ резултат от 4.5. Близо половината от използвалите рейтинговата система на TripAdvisor са дали оценка „отличен” на Саграда Фамилия.

Атракцията е част от списъка със световно наследство на ЮНЕСКО и е една от най-популярните забележителности в Барселона. Дело е на Антони Гауди и е наричана често „архитектурно чудо”. Базиликата е известна със своите кули, сложни детайли, калейдоскопични оцветени стъклени прозорци и безупречната гледка към града.

Гауди работи върху нея до смъртта си, като изграждането на впечатляващата атракция продължава и до днес – около 100 години по-късно, и се очаква да бъде завършена до 2026г.

Коментиращите в TripAdvisor определят базиликата за свещено място в Барселона, което просто не бива да пропускате.

Според Марта Отзет, директор на комуникациите на базиликата, през миналата година Саграда Фамилия е била посетена от 4.5 милиона души.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук