сандов
Арестът на Сандов през 2020 г. снимка: фейсбук

Бившият вицепремиер от правителството на Кирил Петков Борислав Сандов съобщи за наказателно постановление, което му е било издадено без неговото знание.
Сандов, който е в ръководството на „Зелено движение“, разказа във Фейсбук историята от летните протести през 2020 г., когато хиляди българи демонстрираха срещу правителството на Бойко Борисов и срещу главния прокурор Иван Гешев.

Сандов написа във фейсбук подробно

за ситуацията, в която е попаднал. Без да знае.

„През седмицата ми се обадиха от НАП, за да ме информират за влезнало в сила наказателно постановление на стойност 100 лв от СДВР, което дължа към бюджета. Учудих се, защото единственият ми досег със СДВР е незаконното ми задържане от 2-и септември 2020 г, но за него спечелих съдебното си дело. Оказа се, след проверка на моят адвокат Калин Ангелов, че това е санкция именно за този арест. Пълен абсурд. Как мога да бъда глобен за нещо, което в съда съм доказал като незаконно? Още повече,

как мога да бъда глобен без да съм разбрал

за това и да имам право да обжалвам? Бърза проверка показа, че доц. Стоян Бешков е в същата ситуация, като той дори е бил информиран от публичен съдебен изпълнител. Това означава, че най-вероятно всички арестувани на протеста на тази дата (над 100 души) са в същата ситуация, независимо дали са спечелили своите дела, както при нас със Стоян Бешков. Вече съжалявам, че се отказах от дело за обезщетение от СДВР. Трябваше назидателно да бъдат осъдени, а парите да бъдат дарени за някоя важна кауза. МВР има нужда от кардинална реформа. Може би по грузинския модел“, написа Сандов.

Още вътрешнополитически новини – четете тук

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук