турски поток

Няма съмнение, че по проекта „Турски поток“ „България е започнала да купува тръби и ще трябва да плати голяма неустойка“, ако се откаже от него. Това заяви директорът на националната газова компания „Сърбиягаз“ Душан Баятович по време на годишния регионален бизнес форум.

Събитието се провежда в ски курорта Копаоник в югозападна Сърбия от 1 до 4 март. На него Баятович разкри, че в Сърбия се предвижда да се газифицират 550 000 домакинства, а продължението на газопровода „Турски поток“ ще бъде реализирано, каза още той.

„Около 550 000 домакинства ще бъдат газифицирани. Те ще могат да плащат за тази услуга на вноски от три до пет години без лихва. Цената на газификацията ще бъде 780 евро“, каза Баятович на форума.

Сръбският президент Александър Вучич заяви пред РИА Новости през януари, че Сърбия се надява да получи първия газ от „Турски поток“ до края на 2020 г. В края на декември „Сърбиягаз“ завърши полагането на сръбското продължение на газопровода „Турски поток“ от българската граница към Унгария.

„Всички участници се опитаха да постигнат най-добрата цена за газ, включително и и ние. Няма неизвестни около „Турски поток“, каза директорът на „Сърбиягаз“.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук