Известно е, че популярният холивудски актьор Робърт де Ниро се възхищава на Сърбия и не пропуска мачовете на най-добрия тенисист в света Новак Джокович. Малцина обаче знаят, че връзката му със Сърбия датира от младостта му, твърдят медиите в региона.

Един от най-големите актьори в Холивуд, 76-годишният Робърт де Ниро е горд баща на шест деца и е осиновил най-голямата си дъщеря, докато бил щастливо женен за бившата си съпруга Даяна Абът.

Желаейки да види Европа и Близкия изток, Де Ниро пристига в бивша Югославия през 1967 г. на автостоп. На излизане от Ниш е спрян от Радован Джокич, селянин от село Чокот. Някой казал на Радован, че непознатият търси място, за да пренощува. Джокич го кани в къщата си и го посреща като свой най-скъп гост. На следващия ден домакините изпратили Де Ниро с хляб и сирене.

Точно една година по-късно, през лятото на 1968 г., в Чокот пристига лек автомобил „Фолксваген“ с немски регистрационни номера. Същият младеж излиза от колата. Тогава Де Ниро остава там три дни, като бере домати със своите домакини, носи зеленчуци на пазара и ги продава заедно с тях.

От Чокот той заминава за Гърция, но се връща, защото на бензиностанция между Лесковац и Ниш автостопаджия му открадва портфейла. Джокич дава на актьора пари за пътуването, а Де Ниро в замяна му предлага камера, която Радован отказва.

След много години семейство Джокич вижда същото това „момче“ на филмовия екран и тогава разбра кой е бил техният гост.

След като актьорът прочита романа на Иво Андрич „Мостът на Дрина“, Де Ниро дава на дъщеря си името Дрена. Според съобщения в медиите, Де Ниро често наемал бавачки от Сърбия, а през годините се оказало, че член на семейството му бил сърбин.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!