Венецуела, Хуан Гуайдо, Николас Мадуро, хуманитарна помощ, концерт

Министерството на финансите на САЩ обяви нови санкции, свързани с Венецуела, насочени срещу 10 лица и 13 организации, за които се твърди, че са свързани с дейността на местните Комитети за снабдяване и производство на Венецуела.

На въпрос от репортери дали обмисля блокада или карантина на Венецуела, американският президент Доналд Тръмп отговори положително.

Венецуела претърпя хуманитарна и политическа криза, която се засили през януари, когато подкрепяният от САЩ лидер на опозицията Хуан Гуайдо се обяви за временен президент на страната, след като оспори преизбирането на действащия президент Николас Мадуро.

САЩ и няколко други страни признаха претенцията на Гуайдо.

Русия, Китай, Куба, Боливия, Турция и редица други страни обаче заявиха, че признават само конституционно избрания Мадуро за легитимен президент на Венецуела.

Каракас и венецуелската опозиция водят преговори за преодоляване на кризата от от май с посредничеството на правителството на Норвегия.

По-рано този месец делегация на венецуелското правителство и представители на опозицията проведоха тридневен кръг от преговорите, организирани от Норвегия в Барбадос.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук