коронавирус

Броят на новите случаи на заразени с коронавирус в САЩ през изминалото денонощие достигна 45 242 души, съобщава „Ройтерс”.

За целия период на пандемията

Според информацията на университета, за целия период на пандемията в Съединените щати са регистрирани 2 467 510 случая на заразяване, а повече от 663 000 души са оздравели.

Починалите

2516 души са починалите вследствие на коронавирус през последното денонощие в Съединените щати, като така общият брой на смъртните случаи, причинанеи от вируса, в страната достигна 124 325. САЩ са на първо място в света по брой заразени и починали.

Ню Йорк остава най-тежко засегнатия щат с 31 342 смъртни случая.

Прекалено бързо възстановяване на икономиката

В петък Антъни Фочи, най-добрият експерт по заразни болести в САЩ, заяви, че скокът на потвърдените случаи в някои райони се дължи на ранното възобновяване на икономиката и неспособността на хората да спазват противоепидемичните мерки.

Допълнителни мерки

В същото време няколко щата са предприели допълнителни мерки за ограничаване на разпространението на вируса. Заедно с тежко засегнатите щати Флорида и Тексас, някои щати, включително Аризона, Арканзас, Делауеър, Айдахо и други, обявиха, че засега няма да продължат със следващата фаза на своите планове за рестартиране на икономиката.

По-рано президентът Тръмп обяви обаче, че на фона на ръста на новите случаи в страната намалява броят на починалите от коронавирус.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!