Мадуро

Американското финансово министерство постави четирима генерали, служещи и пенсионирани, в черен списък. По този начин Вашингтон засилва натиска срещу правителството на президента Николас Мадуро.

От Вашингтон твърдят, че четимата висши военни или са замесени в потушаването със сила на протести, или са свързани с корупционни схеми.

САЩ вече поставиха и самия Мадуро в наказателен списък, тъй като Вашингтон оценява като засилващ се авторитарен режим неговото управление. В телевизионно обръщение късно в петък Мадуро обяви, че търпението му се изчерпва поради действията на администрацията на Тръмп.

„Търпението ми по отношение на империалистическото правителство на Доналд Тръмп има граници. Няма да приемам нищо повече от това агресивно правителство”, коментира Мадуро.

Лидерът разреши на засегнатите от новите санкции военни да отговорят „с решителност“ на това, което той характеризира като „изнудване”“ от страна на Белия дом.

Намаляването на цените на петрола, политическите вълнения и корупцията унищожиха икономиката на страната и доведоха до протести, съпроводени със смъртни случаи, при управлението на Мадуро, отбелязват коментатори.

Новите санкции „подчертават, че корупцията и репресиите продължават да процъфтяват при режима „Мадуро”, както от страна на действащите правителствени чиновници, така и от бивши служители, които продължават да се възползват от корумпираната система“, е оценката на американското финансово министерство.

Венецуелският външен министър Хорхе Арреса заяви в Туитър след американското изявление, че военните от Каракас никога няма да се поклонят на Вашингтон.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук