Скопие
На снимката: Скопие

Властите във Вашингтон ще включат още лица от РС Македония в „черния списък“ поради голямата корупция в страната. Това заяви американският посланик в Скопие Анджела Агелер.

Тя коментира изявленията на бившия вицепремиер Кочо Ангюшев, че ще обжалва решението на Държавния департамент, който го постави в „черния списък“ заради „мащабна корупция“.

„Уверявам в , че ще има и други имена в списъка. Няма конкретна времева рамка кога те ще бъдат санкционирани“, каза Агелер и добави, че в страната има „епидемия от корупция“, която трябва да бъде спряна.

Държавният департамент на САЩ обяви на 5 ноември, че поставя в „черния списък“ Кочо Ангюшев. Той бе вицепремиер по икономическите въпроси на РСМ от 2017 до 2020 г. и е определян за един от петте най-богати македонци като собственик и изпълнителен директор на групата Феро Инвест и завода БРАКО.

Агелер обяви още, че санкциите срещу Ангюшев са поредното доказателство, че САЩ ще продължат да санкционират корумпираните лица в страната и региона, независимо от тяхната позиция, политическа принадлежност или времето на извършване на престъплението.

„Ще последват още санкционирани, но е факт, че нашите усилия и санкциите не могат да оправят корупционната епидемия в Северна Македония“, отбеляза тя.

Още международни новини – четете тук

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук