Създателите на анимационното телевизионно шоу „Саут парк“, известно със своите хапливи социални и политически коментари, стартираха нова ролева компютърна игра. Чиято комплексност и сложност зависи от цвета на кожата на героя, който си си избрал.

В петък гейм журналистите от уебсайта Eurogamer представиха играта South Park: Fractured But Whole за първи път, въпреки че официалният рилийз се очаква да бъде едва през октомври.

"Саут Парк"

Както при повечето подобни игри, Fractured But Whole („Счупен, но цял“) започва със създаването на т.нар. аватар или герой, който играчът сам избира. Може да се експериментира с прически, дрехи, грим и разбира се – цвят на кожата.

С типичния си черен хумор обаче, създателите са вмъкнали една уловка – колкото по-тъмен е тонът на кожата ви, толкова по-трудна става играта, тъй като променя начина, по който героите (които са част от играта, а не играчи) комуникират с теб и ти дават достъп до бонусите в нивата.

"Саут Парк"

„Не се притеснявайте въобще! Това не се отразява на битката, само на всички останали аспекти от живота ви“, коментира по време на избора ви героят на Ерик Картман – една от ключовите фигури в анимационния сериал.

Сътворена от създателите на телевизионната продукция Трей Паркър и Мат Стоун, провокативната игра съответства на стила на анимираната версия – не само като визуализация, но и като „сценарий“, изпъкващ с грубия си език и явен сарказъм, чрез които се представя най-наболелите социални проблеми

За още интересни статии, анализи, коментари и интервюта следете страницата ни във Фейсбук Дебати.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук