Днес пред Съдебната палата се проведе флашмоб под мотото: „Да им пречупим чадъра!“.  Демонстрацията бе инициирана от гражданско движение „Ние идваме“.

Пред Съдебната палата бяха поставени счупени чадъри и цаца. Символизмът е ясен.

 „Да не позволим под счупения чадър на Гешев да скрият обратно Цацаров“, призоваха организаторите.

Мария Капон, Николай Хаджигенов и Арман Бабикян поканиха всички граждани, политически и обществени организации на промяната, които настояват за съдебна реформа, демокрация и справедливост  в България да изразят недоволството си.

В социалната мрежа „Facebook” доц. Иво Инджов, който присъства на демонстрацията, написа:

След като Протестът вече почти го няма в парламента, той се връща на изконното си място – на площада. Всяко ново,  макар и вече извървявано начало е трудно – на „Да им счупим чадъра“, организирания от „Отровното трио“ (дуо) протест пред Съдебната палата, имаше сравнително малко граждани и много журналисти. Протестът беше  ПРОТИВ чадъра от Гешев над Цацаров с прибирането му на топло във ВКП, ЗА истинска реформа на прокуратурата и на цялата съдебна система. Но тъй като в парламента разграждането на „модела ГЕРБ“ и реформата на прокуротурата започнаха да се обвиват в общи приказки и да се обграждат с благите усмивки на Промяната, има всички предпоставки за връщане на протестната енергия в обществото още през пролетта.

цаца и чадър

Предвид студеното време и работния ден на демонстрацията не присъстваха много хора.

За още новини последвайте канала на Дебати в Google Новини

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук