Седмичен бюлетин – 05.05.2023

114
Страхил Делийски
На снимката: Страхил Делийски

Страхил Делийски: Възможно е парламентарно мнозинство и без участието на ПП-ДБ и Възраждане

Какви обстоятелства принудиха ПП-ДБ да излязат със състав на правителство; защо новият 49-и парламент все още не е започнал работа по приемането на важните за страната закони и какви парламентарни мнозинства могат да се сформират – вижте в интервюто

 

 

Прочети повече


 

Колаж ГЕРБ
Колаж: ДЕБАТИ.БГ

Политическата клоунада преди празника на труда

След като пред един месец ГЕРБ спечели с по-малко от 2% поредните „хартиени избори“, настъпи зрелищен политически театър.

А що се отнася до ПП-ДБ, техният проблем ще възникне /ако изобщо възникне/ чак когато президентът евентуално им връчи втория мандат. А до тогава те ще седят на втория ред и ще наблюдават представлението.

 

Прочети повече


 

Иван Гешев
На снимката: Иван Гешев

Инсценировка ли е опитът за атентат срещу Гешев? (МНЕНИЯ)

Опитът за атентат срещу главния прокурор Иван Гешев е водеща тема в последните 24 часа. Някак си в сянката му остана представеният от коалицията ПП-ДБ проектокабинет.

Инцидентът с кортежа на обвинител №1 в държавата наистина е нещо отвратително. В това спор няма. И то в 21 век. И то на територията на държава, която е членка на Европейския съюз. Започнаха да витаят различни мнения и въпроси. Случайно ли става всичко? Инсценировка ли е? Сплашване ли?

 

Прочети повече


 

Стотици цветя радват окото на туристи и богомолциСвещено място в Родопите грейна с безброй лалета. Вярващи се дивят на неземната красота

Стотици лалета цъфтят около параклиса „Св. Илия“, който се намира на 762 м надморска височина в Родопите. Построен е върху основите на древно тракийско светилище и до него се стига пеша от Асеновград. Вярващи изминават преход от около 2 часа, за да се поклонят в храма и да се полюбуват на прекрасните цветя и гледки около него.

 

Прочети повече


 

капитан река ДунавВоден път свързва 6 града в България. Вписан е в новите цели на ЕС

България може да има воден път между шест града. Дългогодишната идея за изграждане на плавателен канал между Русе и Варна влезе в дневния ред на Европейския парламент като част от стартиралата процедура за промени в обхвата на Трансевропейската транспортна мрежа (TEN-T).

 

Прочети повече


Проследете чрез ДЕБАТИ.БГ най-важните събития и най-важните коментари
за изминалата седмица директно в електронната ви поща.
Абонирайте се за нашия безплатен седмичен бюлетин,
за да ви го изпращаме всеки петък.

E-mail Адрес*


За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук