Седмичен бюлетин – 17.02.2023

279
Велизар Шаламанов
На снимката: Велизар Шаламанов

Велизар Шаламанов: През комунизма бюджетът за отбрана беше 7-9%, а сега не достига и 2%

Налице ли е саботаж пред модернизацията на армията ни; защо разходите са необходими и откъде идва закъснението в процеса на модернизация; има ли опасност или пречка пред интеграцията ни заради изказванията на държавния ни глава; ще можем ли да приемем американските изтребители F-16, когато бъдат доставени и ще имаме ли достатъчно български пилоти – вижте в специалното интервю на военния експерт Велизар Шаламанов за ДЕБАТИ.БГ.

Прочети повече


 

проф. Антоний Тодоров
На снимката: проф. Антоний Тодоров

Всеки за себе си, всички за ГЕРБ: Какво ни очаква на изборите през април?

На 2 април 2023 г. отново сме призовани на избори. Внушава се, че голямото очакване на публиката е парламент, който е способен да избере правителство. Социологическите сондажи досега са песимистични. Макар отговорността за състава на новия парламент да е на гражданите, партиите, които се състезават за доверието им всъщност не правят нищо, очакването за редовно правителство да се случи. Защото всички (или почти) показват, че се интересуват единствено от себе си.

Анализ на проф. Антоний Тодоров.

Прочети повече


 

Радостин Василев
Радостин Василев/Снимка: facebook

„Библиотекарският“ кръг отново заложи на куците коне Митева и Каримански

Официално след Слави Учиндолеца си имаме и Лейди Гага в българската политика, която желае да бъде новият мост на задкулисието. ДС, „библиотекарският“ кръг и клуб „Ялта“ отново заложиха на куц кон.

Коментар на бившия спортен министър Радостин Василев.

 

Прочети повече


 

Джеймс О’Брайън
На снимката: Джеймс О’Брайън

Джеймс О’Брайън: Това, което бихме искали да видим по-нататък, е фокус върху съдебната реформа

Санкциите по глобалния закон „Магнитски“ имат за цел да подсилят избора на България, който задълбочава нейната интеграция в Европа и сътрудничеството със световните компании, както и диверсификацията на енергийните източници, заяви в интервю за за БНР Джеймс О’Брайън – ръководител на Службата за координация на санкциите в администрацията на президента Джо Байдън.

Дебати.БГ публикува пълния текст на интервюто с Джеймс О’Брайън:

Прочети повече


 

алкохол, виноКак ще се промени светът на виното през 2023 година?

Някои нишови пазари на вино и потребителски модели се променят бързо. Други тенденции продължават с години или десетилетия. Основните сили, които „накланят везните“ за виното, включват загриженост за околната среда и намаляване на емисиите на въглероден диоксид, „автентични“ и натурални вина, вкусовете на младите, промени в опаковките и форматите, намаляване на въздействието на ковид пандемията и разнообразието на сортове грозде и региони.

Прочети повече


Проследете чрез ДЕБАТИ.БГ най-важните събития и най-важните коментари
за изминалата седмица директно в електронната ви поща.
Абонирайте се за нашия безплатен седмичен бюлетин,
за да ви го изпращаме всеки петък.

E-mail Адрес*


 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук