Седмичен бюлетин – 18.08.2023

109
Красен Станчев

Красен Станчев: С образоването на общественото мнение за съветското ни минало, защитата на паметника ще спре

Има ли опасност инициативата за премахването на Паметника на съветската армия да бъде провалена? Дълбоко компромисната правителствена конструкция полезна ли е за България? Защо мнението на хората в България е толкова полюсно и коя трябва да бъде най-важната задача на това правителство – в специалното интервю с Красен Станчев за ДЕБАТИ.БГ

 

Прочети повече


 

ивайло мирчевИвайло Мирчев: Мутрите не се завръщат. Те никога не си тръгнаха

Били се върнали мутренските години чух. Ами не – те никога не са си тръгвали. Мутрите са в София – вижте кой държи ЦГМ, паркингите, обществените поръчки на града. Мутрите са навсякъде в страната – проследете обществените поръчки, корпоративния вот на избори.

Коментар на Ивайло Мирчев…

 

Прочети повече


 

Алексей Петров
Алексей Петров

Бизнесмен, барета, престъпник и делото „Октопод“. Кой беше Алексей Петров?

Алексей Петров е роден на 23 април 1962 г. в Тетевен. През 1981 г. завършва милиционерската школа в Пазарджик, след което Висшия икономически институт. 8 години работи в Националната служба „Сигурност“, сочи отдел „Справочна информация“ на БТА.

До 1992 г. е барета в Специализирания отряд за борба с тероризма. Напуска системата по собствено желание. През 1994 г. със свои съмишленици създава Съюз на бившите барети. Започва частния си бизнес от комплекс „Спартак“, където взима под аренда сауната на комплекса.

 

Прочети повече


 

Карин Кнайсъл
На снимката: Карин Кнайсъл/ Източник: БТА

На село в Русия е по-добре, отколкото на Малдивите: Защо бившата австрийска министърка лъже

Бившата австрийска министърка на външните работи Карин Кнайсъл е заявила, че предпочита да прекарва времето си в руското село Петрушево, отколкото на плажа на Малдивите или Сейшелите. Тя е казала това в интервю за руската агенция ТАСС, съобщи БТА.

Селото, в което Кнайсъл летува от няколко седмици, се намира в руската Рязанска област. Животът в Петрушево допадал на бившата австрийска дипломатка. Тя уточнява в интервюто за руската агенция, че къщата, в която живеела там, не е нейният постоянен адрес.

 

Прочети повече


 

Кандидатите за кметове на и в София.

Васил Терзиев представи кандидатите си за районни кметове в София. Врагът е ясен: ГЕРБ

В отсъствието на лидерите на „Продължаваме промяната“ и „Демократична България“, кандидатът за кмет на София Васил Терзиев и водачът на листата за общински съветници Борис Бонев представиха кандидатите за кметове във всички 24 района на София. Зад номинациите им стоят още две формации – партия „Спаси София“ и гражданското сдружение „Екипът на София“..

 

Прочети повече


Проследете чрез ДЕБАТИ.БГ най-важните събития и най-важните коментари
за изминалата седмица директно в електронната ви поща.
Абонирайте се за нашия безплатен седмичен бюлетин,
за да ви го изпращаме всеки петък.

E-mail Адрес*


 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук