Седмичен бюлетин – 24.03.2023

164
проф. Антоний Тодоров
На снимката: проф. Антоний Тодоров

Изборът днес е между ГЕРБ и ПП, колкото и това да опростява ситуацията

Най-голямото очакване от поредните пети поред избори е съставянето на редовно правителство. Нищо ново, това беше поне декларираното очакване и на предишните избори, единственият път, когато това се реализира беше през ноември 2021 г. когато Кирил Петков осъществи една трудна четворна правителствена коалиция. Очакването е както сред гражданите, така и сред политическите партии. Но, парадоксално, тези очаквания някак не кореспондират с действителните възможности. Коментар на проф. Антоний Тодоров

 

Прочети повече


 

магазин за хранителни стоки регулацияЦени, стоки и надценки: българинът има богат избор на обекти и се възползва от разнообразието

През последните седмици институционалното и обществено внимание е силно фокусирано върху цените на хранителните стоки и дейността на големите хранителни вериги.

Докато се коментират цени и надценки, търговски практики и отношения на веригите с местни производители, прави впечатление липсата на знание и въобще информация за реалната роля на веригите в продажбите на дребно в страната.

 

Прочети повече


 

Си Цзинпин и Владимир Путин вдигат тост на вечеря в Кремъл.
Си Цзинпин и Владимир Путин вдигат тост на вечеря в Кремъл. Снимка: АП/БТА

Миротворците“ Путин и Си: Кои са ключовите моменти от срещата им

Китайският лидер Си Цзинпин и руският президент Владимир Путин завършиха двудневните си разговори с топли думи за приятелството между Китай и Русия и съвместни критики към Запада, но без признаци за дипломатически пробив по въпроса за Украйна. представяме петте ключови момента, с които ще бъде запомнена срещата:

 

 

Прочети повече


 

Credit Suisse, швейцарска банкаАко Швейцария не може да спаси банките си, кой може?

О, Швейцария – тази красива страна на финансова стабилност, надеждност и всичко, което е просто малко скучно. Вече не. Тъй като Credit Suisse, 19-ият по големина кредитор в Европа, се срина, превръщайки се в най-драматичната банкова жертва от финансовата криза през 2008 г. насам, притеснението сега е, че това ще се окаже първото домино във верига, която се простира по целия свят.

В края на краищата, и преди сме се сблъсквали с тази ситуация и тя не беше никак приятна.

И ако скучната, сигурна Швейцария не може да спаси банките си, тогава кой, по дяволите, може?

 

Прочети повече


 

мисията невъзможнаМисията възможна в „Мисията невъзможна“: българка с роля в екшъна с Том Круз

Том Круз е може би най-големият и разпознаваем холивудски актьор в цял свят, а поредицата „Мисията невъзможна“ – един от най-печелившите франчайзи. А в новата част на екшън приключението участва в малка роля и българската актриса Доротея Толева, позната на зрителите от сериала „Господин Х и морето“.

 

Прочети повече


 

Проследете чрез ДЕБАТИ.БГ най-важните събития и най-важните коментари
за изминалата седмица директно в електронната ви поща.
Абонирайте се за нашия безплатен седмичен бюлетин,
за да ви го изпращаме всеки петък.

E-mail Адрес*


За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук