Село Кости след потопа
Снимка: Стоян Василев/Facebook

Пострадалото от наводненията с. Кости е отнесено почти на 90 процента.

Не само около дерето, но почти на 90% от селото – улици, дворове, всичко е отнесено. Щетите не са само от дерето, а има и доста странични неща. Ток има още от първия ден, нямаше само вечерта, когато беше обилния дъжд„, разказа Антон Ангелов, кмет на село Кости пред БНТ.

За хората в село Кости, където се изляха

300 литра дъжд на кв. метър, са осигурени минерална вода и храна.

По думите му, щетите са огромни и положението е трагично.

Щетите на пострадалите от наводнението хора вече са описани. В село Кости очакват спешна помощ от държавата, както и имат нужда от доброволци.

„Като чуят рискова зона Кости и отказват да застраховат застрахователите“, каза пред Нова кметът. Оказва се, че поради тази причина нито един от имотите в селото не е застрахован.

Пострадалите от водната стихия селища по Южното Черноморие започват бавно да се възстановяват.

В Царево днес трябва да бъде поставен временен

метален мост по пътя за Ахтопол.

Аварийните екипи прочистват и възстановяват повредените от пороя пътни отсечки в общината. Пътят от Синеморец към Ахтопол е отворен и блокираните в Синеморец и Резово могат да се завръщат към вътрешността на страната.

Бавно започна възстановяването и в къмпингите „Арапя“, „Нестинарка“ и на селата Лозенец, Кости и Фазаново. Десетки доброволци се включиха в почистването на съсипаните райони.

Община Царево призова ползването на моста до къмпинг „Нестинарка“ да става с особено внимание – по един автомобил. След като част от моста пропадна вчера, участъкът беше ремонтиран, за да бъде отворен единственият обходен път.

Четири са жертвите на поройните дъждове в Царево.

Открити са телата на съдията от районния съд Мария Москова и нейната дъщеря д-р Даниела Йорданова, както и на двама мъже.

Властите наредиха източване на язовирите Потурнашки и Хаджи Яне край Лозенец, за да се направи ремонт на язовирните стени.

Очаква се в 8.00 часа Кризисният щаб в общината да даде актуална информация.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук