Селскостопански самолет падна в близост до пазарджишкото село Мало Конаре, край магистрала „Тракия”. Инцидентът стана в петък на обяд, между 105-и 106-и километър на магистралата между Пловдив и Пазарджик. За щастие няма пострадали.

В момента на падането в самолетът се е намирал само пилотът. Той е здрав, в кондиция и без опасност за живота.

Най-вероятната причина за падането е спиране на двигателя. Пилотът е направил опит да приземи машината, но заради напоения с вода терен на оризище самолетът се е преобърнал.

Инцидентът е станал на 500 метра навътре в нивите и по никакъв начин не затрудни движението по магистралата.

Имало е реална опасност самолетът да избухне в пламъци, затова мястото е било обезопасено от огнеборците, пристигнали на мястото. Те са били сигнализирани от очевидец, който е бил случайно до оризището. От пресцентъра на полицията съобщиха, че пилотът е изваден от спасителен екип на пожарната и е откаран за преглед в болница. Няма други пострадали при инцидента.

Вече е образувано досъдебно производство, което е поверено на следовател от окръжната прокуратура в Пазарджик. Експерти от специализираното звено за разследване на авиокатастрофи към министерството на транспорта са започнали своя проверка на мястото на инцидента.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!