джордж флойд байдън

Част от семейството на Джордж Флойд се срещнаха насаме с президента на първата годишнина от убийството му на 25 май 2020 г. от полицай в Минеаполис.

Филонис Флойд, по-малкият брат на Джордж Флойд, призова за „федерални закони за защита на цветнокожите“.

„Ако можете да създадете федерални закони за защита на символа на Америка – белоглавият орел, можете да направите федерални закони и за защита на цветнокожите“, каза Филонис Флойд след срещата си с Байдън.

Другият брат на Флойд, Терънс заяви, че разговорът в Овалния кабинет е бил „много продуктивен“.

Сестрата на Джордж Флойд – Бриджит бойкотира срещата с американския президент. Тя заяви, че той е нарушил „наруши обещанието си да приеме законодателство за реформа на полицията” по повод годишнината от смъртта на брат й.

Докато другите членове на семейството лобираха пред Байдън в Белия дом, за да помогнат за приемането на законопроекта, Бриджит Флойд присъства на митинг в Минеаполис, Минесота.

Законът „Джордж Флойд” за реформи в полицията е в застой на Капитолийския хълм. Байдън беше определил 25 май като краен срок за подписване на законодателството за реформа на полицията.

Вчера в много градове в САЩ и в чужбина шествия отбелязаха една година от смъртта на Флойд.В редица градове се състояха демонстрации с настояване за реформи в полицията.

За още новини последвайте канала на Дебати в Google Новини

Бившият полицай Дерек Шовин беше осъден миналия месец за убийството на 46-годишния Флойд. Той може да получи до 40 години затвор. Присъдата се очаква да бъде произнесена на 25 юни.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!