Сергей Станишев
Сергей Станишев

Страната ни в момента е като болния човек на Европа. Краят на политическата криза не се вижда, функционалната неграмотност се увеличава, няма силно здравеопазване, българите продължават да се топят. Само с увеличаване на парите за майчинство, няма как да се повиши раждаемостта, ако цялата друга среда е гнила. Така евродепутатът Сергей Станишев определи ситуацията у нас. 

Според него в последните няколко години БСП губи позиции.

„Тя непрекъснато получава сигнали, че трябва да се промени, но това не се случва. Партията се задоволява да бъде пета политическа сила и да е балансьор, както беше преди ДПС“, заяви Станишев пред БНТ. По думите му най-големият грях на лидера Корнелия Нинова е, че в момента в България няма силна левица.

„БСП не се възприема като алтернатива на ГЕРБ. Такива са вече „Продължаваме промяната“ и „Демократична България“, твърди евродепутатът. Той обвини БСП, че е тръгнала да води битки с националисти и традиционалисти на техен терен, като с това поведение губи достъп до избиратели в периферията и центъра.

„Когато водиш битка на чужд терен, винаги губиш“, подчерта Станишев. Евродепутатът заяви, че не очаква да се случи промяна в БСП след предстоящия конгрес на 11 февруари.

„Ще се разглеждат програмни и уставни въпроси, т.е партията продължава да се окопава, вместо да се отвори“, каза бившият лидер на партията на европейските социалисти.

Още вътрешнополитически новини – четете тук

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук