Сергей Станишев
Лидерът на ПЕС, Сергей Станишев на пленума на БСП

Да имат „едно наум“ по отношение на участието на хора АБВ в истите на БСП – това посъветва лидерът на ПЕС Сергей Станишев, съпартийците си , преди пленума на левицата. На него, покрай другите въпроси, се обсъжда и коалиционната политика преди изборите за Европарламент.  Изказването на Станишев беше по повод на появили се слухове, че имена от партията на Георги Първанов може да намерят място в червената листа за евроизборите. Става въпрос за бившия външен министър Ивайло Калфин и дипломата Георги Димитров.

„Аз не съм виждал какво точно предлагат от АБВ, но с тях човек винаги трябва да има едно наум, защото, нека не забравяме, че точно на европейските избори те отцепиха гласове от БСП, демотивираха много хора и три месеца по-късно влязоха в управление с ГЕРБ. Правете си изводите“. Това каза Станишев в отговор на въпрос как ще коментира заявлението на председателя на АБВ Румен Петков, който призова за широка коалиция на предстоящите избори. Троянски кон ли е АБВ, от гледна точка на червените лидери, или те просто не могат да простят отцепването и флирта на част от своите с ГЕРБ?

В четвъртък, лидерът на АБВ Румен Петков обяви в Плевен, че очаква отговор от БСП за подготовка за широка лява коалиция за предстоящите избори.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук