Тръмп
Мериън Тръмп Бари, сестра на президента Доналд Тръмп /снимка: Уикипедия/

На запис, получен от в. „Вашингтон поуст“, направен от племенницата на Тръмп, сестрата на настоящия американски президент го нарича „жесток” и „лъжец”. Това е последният удар към президента, нанесен от един от най-близките му роднини.

Мериън Тръмп Бари, бивш федерален съдия, осъжда брат си заради имиграционната му политика, след като с очите си вижда мексикански деца, отделени от родителите си на границата и изпратени в центрове за задържане.

„Всичко, което иска да направи, е да се хареса на електората си – каза тя в записа, получен от „Вашингтон Пост – Той няма принципи. Няма такива. Неговите постове в Туитър са лъжа, о, Боже мой.“

Записите са направени тайно от племенницата на президента Мери Тръмп, която миналия месец публикува мемоари за „токсичното семейство“, от което произхожда. По-малкият брат на президента Робърт, който почина миналата седмица, опита без успех да спре в съда издаването на книгата.

Особено притеснително е твърдението на Бари, че Доналд Тръмп е използвал измама, за да стане студент:

„Той влезе в Университета на Пенсилвания, защото намери човек, който да вземе изпитите вместо него“, сподели сестрата на американския президент.

В деня на излизането на мемоарите, които от Белия дом нарекоха „книга на лъжите” бяха продадени около 950 000 екземпляра.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!