Северин Надеждов Красимиров, Виктория Маринова
на снимката: предполагаемият убиец Северин Красимиров; убитата журналистка Виктория Маринова

Прокуратурата повдигна обвинения срещу докарания от Германия Северин Красимиров за изнасилване и убийство по особено мъчителен начин на русенската журналистка Виктория Маринова.

21-годишният заподозрян бе екстрадиран вчера от Германия, където се опита да се укрие след престъплението. Той не възрази на екстрадицията и сега се намира в следствения арест в Русе. Ако бъде признат за виновен, максималната присъда, която го заплашва, е доживотен затвор.

След като разпитаха обвиняемия, полицаите откриха телефона на убитата и изнасилена Виктория Маринова край мястото на ужасната случка. В ареста пристигна и съдебен лекар, за да провери състоянието на Северин. Взета му е и ДНК проба. Установени са всички травми, които има по него, отбеляза съдебният лекар Пламен Димитров, цитиран от бТВ. Пред полицията пък се появи мъж, живеещ непосредствено до мястото на убийството. Твърди, че не е пряк свидетел, но се съмнява в разкритията на разследващите.

Въпреки очакванията, днес не се стигна до следствен експеримент със Северин. Не е ясно дали изобщо ще се наложи да бъде проведен.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!