Северна Корея

Северна Корея показа нова балистична ракета. Този път обаче тя е фалшива или поне замръзнала.

По време на традиционния фестивал в столицата Пхенян, гостите останаха изненадани от ледената скулптура във формата на междуконтинентална балистична ракета.

Северна Корея

Официозът в. „Родон Синмун” помести репортаж от празника и фотоси на усмихнати посетители, облечени в дебели зимни палта, които позират за снимка в Новогодишната нощ с фотоапарати и смартфони.

Пхенян съобщи, че оръжието, изобразено на скулптурата, е Хвасон-15 – изпробваната през ноември междуконтинентална балистична ракета, която може да достигне до Северна Америка.

Северна Корея

„Ледената скулптура припомня ноемврийската случка, която донесе голямо вълнение за десетки милиони войници и граждани”, пише вестникът.

Севернокорейският лидер Ким Чен Ун използва новогодишното си обръщение, за да предупреди, че има „ядрен бутон” на бюрото си, но същевременно протегна ръка към Сеул и призова за по-топли връзки, което може да доведе до размразяване на отношенията между двете Кореи.

Северна Корея

Други ледени скулптури от Фестивала на ледените фигури, който беше открит на площад „Ким Ир Сен” в неделя, включват севернокорейски забележителности, делфин, рибарска лодка и трактор.

Северна Корея

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук