трамвай

Софийският градски съд осъди Столична община в срок от една година от влизане на съдебното решение в сила да преустанови експлоатация на временно трамвайно трасе от бул. „Витоша“ по бул. „Ген. М. Скобелев“ до „Петте кьошета“, съобщиха от съда.

Причината е, че движението на трамваите създава наднормен шум и наднормени вибрации в близките жилища. В решението си съдебният състав посочва, че трябва да бъде преместено временното трамвайно трасе, минаващо по локалното платно на бул.“Ген. М. Собелев“, в участъка от бул. „Витоша“ до бул. „Христо Ботев“ („Петте кьошета“), така че да бъде съобразено със законовите изисквания.

Делото е образувано по иск на граждани, в който се посочва, че трасето е изградено временно през 2010 г. във връзка с изграждането на Метрополитен II-ри метродиаметър в централната част на гр. София, в участъка около кръстовището на бул. „Витоша“ и бул. „Патриарх Евтимий“. Както и, че трасето е изградено от Столична община в нарушение на редица изисквания.

Отбелязва се още, че линията не метрото е пусната в експлоатация през 2012 г., но временното трамвайно трасе е продължило да действа.

Решението подлежи на обжалване пред Софийския апелативен съд в двуседмичен срок от получаването му от страните.

Още новини от деня – четете тук

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук