Александра Солдатова /снимка: Газета.ру/

Една от водещите руски гимнастички Александра Солдатова категорично отрече появилите се по-рано днес информации, че е в болница след направен опит за самоубийство. Медиите в Русия разпространиха информация, че световната и европейка шампионка е в интензивното отделение в московска болница с множество дълбоки прорезни рани по лявата ръка, след като е опитала сама да отнеме живота си.

„Бих искала да помоля всички да спрат да се притесняват за мен. Напълно добре съм. Случилото се днес само потвърждава това, което говорят хората – че медиите пишат ужасни истории и полуистини“, заяви Солдатова във видео, публикувано в социалните мрежи, със заглавие: „Нямам думи, никога не вярвайте на пресата. Не знам дали да се смея или да плача, че пишат такива глупости, без нито един доказан факт. Вчера бях на тренировка, направих си закуска и се порязах. Случва се, случва се на всички. Ножовете са остри, аз съм гимнастичка и не прекарвам много време в кухнята. Отивах към тренировката, когато реших, че е по-добре за раната да се погрижат професионалисти. Отидох до болницата, предупредих треньорката, че ще закъснея и тук свършва историята. Всичко е наред и сега отивам на тренировка.“

Треньорката на Солдатова – Анна Дяченко, потвърди, че е получила обаждане от възпитаничката си преди вчерашната тренировка.

Александра Солдатова е една от най-силните руски гимнастички, световна и европейска шампионка в различни дисциплини. През септември миналата година тя стреса феновете си, след като припадна по време на състезание от Световната купа в Португалия, а в началото на година тя призна, че травми ѝ пречат на подготовката за участие в Олимпийските игри в Токио.

Солдатова няколко пъти е участвала на състезания от Световната купа в София, като бе в страната ни и за Световното първенство през 2018.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!