Линейките в страната
Снимката е илюстративна

Шест деца са приети в УМБАЛ „Д-р Георги Странски“ в Плевен, след като са консумирали бисквити с канабис. Още едно дете се лекува, приело е наркотичен опиат и кокаин, съобщиха от здравното заведение.

Децата са хоспитализирани през последните две денонощия в Клиниката по токсикология. Те са на възраст от 4 до 14 години. Приети са с тежко общо състояние и количествени и качествени нарушения в съзнанието. Предприето е реанимационно, детоксично и специфично лечение. В момента те са със стабилни жизнени показатели, но сънливи. В болница е и 23-годишната майка на децата.

Началникът на Клиниката по токсикология доц. д-р Евгения Бързашка коментира, че „лекарите токсиколози са загрижени за последните случаи на отравяне с бисквити, съдържащи канабис, които са били предложени на деца от непознати“.

„Това е сериозен проблем, който изисква нашето внимание и действия. Като родители и възрастни е изключително важно да бъдем бдителни и да гарантираме безопасността на децата. Винаги трябва да наблюдаваме какво ядат и с кого общуват. В този случай трябва да подчертаем важността на избягването на всякакви хранителни продукти, предлагани от непознати“, допълва доц. д-р Бързашка, цитирана от Дарик.

По случая е уведомена полиция, отдел „Закрила на детето“ и Детска педагогическа стая, казаха още от плевенската болница.

Разследването на полицията до тук е установило, че майката е донесла 2 кутии бисквити у дома. Дала ѝ ги друга жена, която тя познава. Срещнала се с нея, докато обикаляла контейнерите. Бисквитите не са български.

В момента се установява как са влезли в страната и коя е жената, която ги е дала за децата.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук