Иван Демерджиев
На снимката: Иван Демерджиев

Скоро ме изпревари на магистралата човек, който кара сигурно с 300 км в час. Спря го полиция, оказа се, че кара съзнателен човек и нямаше как да го санкционираме, защото камерите на АПИ не можем да ги ползваме (те не са сертифицирани, тъй като технологията, с която мерят скоростта не е толкова прецизна – б.а.), а те отчитат 240-260 км. Отговорен човек беше, който не осъзнава, че с тази скорост може да отнеме човешки живот”. Това заяви в парламента министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев.

Днес той отговаря на депутатски въпроси относно мерките за безопасност по пътищата и проекта на МВР за промени в закона.

„От ден първи работим по тази тема. Първите ни действия бяха да купим гуми за автомобилите, защото някои бяха на 6-7 г., облякохме някои от служителите с униформи, защото нямаха“, обясни Демерджиев пред депутатите.

По думите му автомобилният парк също бил намалял. Причините били, че средствата от фонд “Пътна безопасност“ дълго време не са използвани.

„Няма как да се работи, когато служителите ти са лишени от технически средства, те първо трябва да бъдат снабдени с всичко необходимо“, категоричен бе той.

Според Демерджиев закупването на гуми не е пътна безопасност. Депутатът от БСП Георги Свиленски заяви, че този фонд трябва да се използва по предназначение.

„Този, който няма гуми или има такива на 6-7 г., много трудно може да санкционира другите за грайфера им“, беше отговорът на Демерджиев.

Още вътрешнополитически новини – четете тук

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук