Слави Трифонов

Слави Триофонов обяви, че неговото шоу по БТВ спира след изтичането на договора му, което ще стане на 31 юли. Той нарече своето предаване „приключение“, което на тази дата ще свърши. Шоуменът поусни, че всъщност договорът приключва през септември, но поради натрупани отпуски реалната дата на прищлючване става горепосочената.

Защо спира шоуто? Това е въпросът, който зададе риторично и самият Трифонов, като сам му отговори, че той и колегите му „вече не се чувстват част от медийната среда“.

„… И на 31 юли тази година това приключение ще свърши. Тоест „Шоуто на Слави“ ще спре да съществува. И тук въпросът е защо? От много време насам аз и моят екип не се чувстваме част от медийната среда. Не се чувстваме на място. Погледнете всичко около вас, как е организирано и как работи, и ми кажете – вие чувствате ли се на място? Така се чувстваме и ние. Като хора, работещи в телевизия, ние правихме през тези години нещата така, както ги усещаме. Бихме желали медийната среда да е друга. Имаме други разбирания за свобода. И за начините й на отстояване. Защото, уважаеми зрители, в основата на съществуването на нашия екип е усещането за свобода. Безусловното усещане за свободното изразяване на собственото ни мнение. Защото ние винаги сме говорили на вас като свободни хора на свободни хора. От позицията, в която сме сега, не можем да направим повече. Затова аз реших да не подновяваме договора си. Не си мислете, че имаме проблем с нашите партньори от БТВ. Не, това е мое, наше осъзнато решение… Но понеже аз съм учтив човек, искам да благодаря на моите партньори от БТВ, заради които имахме възможността, аз и моите колеги, да преживеем това дълго, но изумително и прекрасно приключение. Но БТВ не е абревиатура от три букви, а хора. БТВ в годините смени различни собственици и различни мениджъри. За това, като почтен партньор искам да благодаря на Албърт Парсънс, Светла Василева, Вики Политова, Павел Станчев, Флориан Скала, но, разбира се, най-много искам да благодаря на вас! На вас, уважаемите зрители. Благодаря ви, за мен беше чест!“ – каза Трифонов.

От неговото обръщение, направено в предаването на 6 май, както е видно, не става ясна някаква конкретна причина за спирането на шоуто. От няколко години се обсъжда темата за бъдещето на „Шоуто на Слави“ в БТВ. Предаването с времето ставаше все по-политически фокусирано и се превърна в инициатор на референдум за промени в избирателната систем. Едно от предаванията не бе излъчено заради твърде острите критики на водещия към депутатите, които не изпълнявали волята на гласоподавателите си. От доста време в медийното пространство битуват и спекулации, че Слави Трифонов може да се захване с политически проект, като например нова партия. Досега той отричаше такива намерения, но общото усещане е, че с тази възможност още не е окончателно приключено.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!