Този "Пейтриът" си е добре, не го мислете. Шойгу да му мисли.

Фиксацията на руснаците да „унищожават“ западни оръжия на украинска територия продължава с пълна сила. Но докато вдървеният говорител на руския генерален щаб Игор Конашенков предпочита да твърди, че кремълските сили разбиват по 5-10 системи за залпов огън „Хаймарс“ седмично, министърът на отбраната Сергей Шойгу се е съсредоточил върху „Пейтриът“.

Днес Шойгу обяви, че руските военни „в последните дни“ са унищожили в Киев американски зенитно-ракетен комплекс „Пейтриът“. Незабавно говорителят на Въздушните сили на украинската армия Серхий Игнат реагира (с усмивка) и отговори, че въпросният „Пейтриът“ е цял и невредим. „През нощта комплексът поработи: унищожи всички балистични ракети „Искандер“, летящи към Киев“, обясни Игнат.

Юрий Игнат: Добре си е нашият „Патриот“, не се притеснявайте.

На 16 май руското министерство на „отбраната“ отново докладва пред пропагандистките медии за унищожение на „Пейтриът“ край Киев. Официалният представител на Пентагона Сабрина Сингх обаче опроверга хвалбите и уточни, че комплексът „Пейтриът“ е получил „незначителни повреди“, които вече са отстранени.

Лъжите по време на война са допустими, както и пропагандните трикове. Но от морална гледна точка е добре пропутинските български „миролюбци“ и партийни функционери да знаят, че да уцелиш „Хаймарс“ и да се радваш е едно – това е ракетна система, служеща предимно за атака – значи по-малко ще те атакуват. Но да се хвалиш, че си унищожил „Пейтриът“ (която е само и единствено ОТБРАНИТЕЛНА система), значи си доволен, че сега по-лесно ще бомбардираш украински жилищни блокове и с лекота ще избиваш хората в тях.

PS до руските пилоти: Добре са си „Пейтриът“-ите, не му хващайте вяра на Шойгу!

Всичко за войната в Украйна – четете тук

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук