И телевизия SkyNews се заинтригува адмирал Соколов жив ли е, или напротив.

Пропагандният тв канал „Звезда“, собственост на руското министерство на отбраната, показа днес ново видео с участието на командващия Черноморския флот (ЧФ) адмирал Виктор Соколов. В краткия клип Соколов говори най-спокойно, че флотът уверено и успешно изпълнява всички задачи, поставени му от командването.

Кога и къде е снимано видеото, „Звезда“ не уточнява.

Това е втората поява на адмирал Соколов по руска телевизия за последните 2 дни, след като Украйна съобщи за неговата гибел в резултат от ракетния удар на 22 септември по щаба на Черноморския флот в анексирания Севастопол. Вчера министерството на Шойгу публикува видео от сбирка на ведомството, на което в отделно екранче се вижда как Соколов участва в заседанието. Къде и кога е сниман и този клип, също е неизвестно.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков пък заяви, че не разполага с информация за командващия на Черноморския флот.

В днешното филмче Соколов съобщава тържествено за награждаването на 810-а бригада на морската пехота на ЧФ с орден „Ушаков“. Само че… награждаването се е състояло още на 30 август.

Освен това украински блогъри откриха видеозапис, на който Соколов – в същата днешна униформа и в същото днешно помещение – награждава футболистите от ЧФ „Черноморец“, заели първото място в шампионата на въоръжените сили на Русия. Този шампионат завърши на 18 септември, т.е. няколко дни преди удара на Украйна по щаба в Севастопол.

Силите за специални операции на Украйна (ССО) заявиха, че събират данни и уточняват информацията за възможната гибел на командващия ЧФ на РФ Виктор Соколов.

„В резултат от удара по щаба на Черноморския флот на РФ бяха унищожени 34 офицери. Достоверни източници твърдят, че сред загиналите е командващият ЧФ на РФ“, се казва в заявление на пресслужбата на ССО. „След като на руснаците им се наложи спешно да публикуват отговор с изглеждащия жив Соколов, нашите подразделения уточняват информацията. Това става в рамките на процедура по събиране на данни за резултата от проведената операция“, завършва съобщението на украинските спецназовци.

Всичко за войната в Украйна – четете тук

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук