Магистрален път от Видин до Благоевград ще има. Това стана ясно след срещата в Министерския съвет между премиера Бойко Борисов, регионалния министър Николай Нанков и протестиращите от региона.

Още в сряда исканията на местните ще бъдат изпълнени на заседание на Министерския съвет, когато ще бъде прието решение за изграждането на пътя и тунел под Петрохан.

„Тук коментираме за изцяло ново трасе, за изцяло нови габарити, в някои от участъците ще бъде скоростен път, в други с автомагистрални габарити”, заяви Николай Нанков.

Министърът коментира, че след изграждането на  Дунав мост 2 пътят е отеснял и във възможно най-кратки срокове правителството ще приеме решение.

„На Министерския съвет още в сряда ще се вземе решение с конкретни срокове и ангажименти за изграждането на Коридор номер 4 в участъка от Ботевград до Видин, по протежението на път Е-79. Те ще бъдат индикативни разбира се, тъй като много от процедурите не зависят от волята на възложителя, на министерството и на Министерски съвет. Ще приемем решение, което да даде яснота в какви времеви рамки ще приключим проекта, говорим за цялостното приключване през 2022 година в най-тежките участъци Ботевград-Мездра и Видин-Ружинци, може би ще го разширим и до Монтана като по-тежък участък”, коментира Николай Нанков.

Росица Кирова, представител на Гражданската инициатива за магистрала до Видин и тунел под Петрохан съобщи, че обявеният за 3 март протест ще се случи, но под формата на събитие-честване на празника.

Дошлите в МС протестиращи от Видин благодариха на премиера за изразената воля, че ще има гаранции за хората от Северозападна България.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук