Кабинета "Петков"

Днес ще се проведе първото заседание на новото редовно правителство с премиер Кирил Петков. На него се очаква кабинетът да приеме структурните промени в състава на Министерския съвет и създаването на нови министерства.

В новото правителство има петима вицепремиери. Създават се и нови министерства, а редица агенции се прехвърлят между ведомствата.

Едно от ключовите министерства се разделя на две – Министерство на икономиката и индустрията и Министерство на иновациите и растежа. Създава се и Министерство на електронното управление.

Вчера със 134 гласа „за“ и 104 „против“ Народното събрание избра кабинетът „Петков“. В него остават и няколко министри от служебната власт.

След кратка церемония по приемане на властта, бившите служебни министри и новоизбраните такива се отправиха към съответните ведомства.

В две от министерствата обаче предаване на властта нямаше, защото министърът е един и същ. Това са МВР, където на министерското кресло остана Бойко Рашков и МОН – където новият стар министър е академик Николай Денков.

За още новини последвайте канала на Дебати в Google Новини

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук