Сидеров
на снимката: Председателят на "Атака" Волен Сидеров

Днес сутринта по NOVA, с любезното съдействие на водещия Виктор Николаев, лидерът на „Атака“ Волен Сидеров, известен с въртеливите си движения в политиката, разви стройна конспиративна теория. Тя „разобличава“ бившите му коалиционни партньори Валери Симеонов и Красимир Каракачанов, които заедно с Цветан Цветанов правят завера да свалят ГЕРБ от власт. Гръмките изявления на беловласия политик се доказват от една снимка от събор, на който Цветанов и Симеонов са се снимали заедно.

Сидеров отрече възможността за сътрудничество на неговата формация с бившите си партньори от разпадналата се „малка коалиция“, като изтъкна, че те са постъпили „по подъл начин“ /вчера той комернтира, че ВМРО и НФСБ се опитват да се настанят „като кукувица в чуждо гнездо“ и да откраднат електорат от „Атака“/ и предупреди за съзаклятието срещу партията на Борисов:

„Симеонов и Каракачанов, които постъпиха по този подъл начин, няма как да се надяват на сътрудничество в местните избори. Те, помежду си, може би ще си сътрудничат, но там подозирам една игра от страна на двете партии. Те ще бъдат подпомогнати от г-н Цветанов.“

Като се позова на „революционното“ изказване на Симеонов, че наесен може да се преразгледа подкрепата за ГЕРБ, което много показателно е излязло след събора, от който е общата снимка, Сидеров прогнозира, че се организира извиване на ръце спрямо ГЕРБ. Това става със съгласието на ВМРО, защото Каракачанов не е казал нищо против.

„Така изглежда, защото веднага след тази среща Симеонов излезе с революционно изказване как наесен ще разгледат подкрепата си, и то заедно с ВМРО, защото не сте чували Каракачанов да противоречи на неговите думи. Значи и двете партии обмислят извиване на ръце, или притискане, или някаква своя играя, в която участва и Цветанов. Имам и данни за места в страната, където ВМРО и НФСБ ще бъдат подкрепени от структури на Цветанов. Знаете, че в структурите на ГЕРБ някъде има разпукване. Това ще бъде използвано и Цветанов ще търси реванш. На тези места Цветанов, неофициално, ще ги насочва към гласуване към НФСБ и ВМРО, които в комбинация ще играят срещу ГЕРБ на много места, чувам“, предупреди Волен Сидеров.

Като пример за подобни места на „разпукване“ Сидеров посочи Русе и Добрич и „няколко областни населени места“. Той заяви, че Симеонов и Цветанов са „много близки“ и припомни изказвания на Симеонов „от времето на конструиране на управляващата коалиция“, когато лидерът на НФСБ се е изказвал за коалиция с ГЕРБ, но с различен премиер от Борисов, и направи извода, че сега виждаме „конкретни действия“ за реализация на такъв вариант.

„Те очакват да засилят присъствието си след местните избори с помощта на Цветанов и отпаднали структури на ГЕРБ, след което да извиват ръцете на Борисов, да изискват неща или да търсят вече варианта „ГЕРБ без Борисов“, какъвто беше първоначалният политически идеал на Симеонов“ – каза лидерът на „Атака“.

След това Сидеров отправи критики към финансовата политика на правителството, особено към сделката за „едни ненужни самолети“. В своята позиция срещу сделката Сидеров вижда и възможна причина за неговото изключване от парламентарната група.

„…Те предпочетоха да се освободят от мен, може би по съвет на някое опсолство, може би по собствено мнение.“

Той се самозаяви и като главен противник на нарастването на влиянието на ДПС, което се засилвало след изолацията на „Атака“ от страна на останалите патриотични формации. По думите му след изключването му „ДПС са дали банкет същия ден“, а позицията на Патриотите е „проиграна“. Той обаче подчерта, че след като е поел ангажименти за участие в управлението, предпочита да ги изпълнява, ако е възможно, защото не е в стила му да променя условията на договорките, които е направил.

Той повтори, че на следващите избори ще се търси самостоятелна изява на „Атака“, а на местата, където партията се коалира, то няма да е с другите две патриотични формации.

Истеричнаота реакция на Сидеров след разрива в „Обединени патриоти“ показва, че политическият сезон е започнал със сигурност и че ни предстои да бъдем свидетели на всякакви политически врътки и пируети.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!