Валери Симеонов, Волен Сидеров
на снимката: Валери Симеонов, Волен Сидеров

Председателят на ПГ на „Обединени патриоти” и лидер на „Атака” Волен Сидеров обясни, че не познава Марияна Николова, избрана вчера за нов вицепремиер, и затова със съпартийците му не са участвали в гласуването.

„Госпожата наистина не я познавам, като политик, все пак това е вицепремиерски пост, не знам на какво е способна, и тя изведнъж ми се предлага. Само заради това. А освен това не смятам, че е нужно да подписваме тримата някаква номинация. Това е НФСБ квота. Аз изразих една идея и известно време поне да няма вицепремиер на това място, това място да не е заето, но не беше прието“, каза Сидеров.

Той отрече твърденията, че искал да води листата на „Обединени патриоти” за евроизборите.

Сидеров обаче настоявал пред лидерите на другите партии в коалицията за отговор дали ще участват заедно на предстоящия догодина вот.

Освободеният от поста вицепремиер Валери Симеонов вече е редови депутат. Днес той се яви в началото на пленарното заседание и се регистрира за кворума.

Симеонов отказа коментари пред журналистите, само на влизане каза, че се чувства добре в парламента.

На въпрос как ще се отрази връщането на бившия вицепремиер на патриотите в Народното събрание, зам.-председателят на парламента и депутат от квотата на „Атака“ Явор Нотев заяви:

„Не очаквам напрежение в работното място на г-н Симеонов вече в парламента. Така следва от правилата след подаване на оставка“.

Попитан дали очаква Валери Симеонов да оспори председателското място на Волен Сидеров в парламентарната група „Обединени патриоти“, Явор Нотев посъветва да не се коментират несъстояли се неща.

Припомняме, че на 16 ноември Валери Симеонов подаде оставка. Причината – продължилите 26 дни протести на майките на деца с увреждания, предизвикани от думите на Симеонов, че те са „кресливи жени” с „уж болни деца”.

На 21 ноември за вицепремиер беше избрана Марияна Николова, която до вчера беше началник на кабинета на Симеонов.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!