Васил Божков, Владислав Горанов
Васил Божков въвлече финансовия министър Владислав Горанов в историята с плащане на процент от печалбата си

Бизнесменът с 18 обвинения Васил Божков, който вероятно продължава да се укрива в Дубай, съобщи чрез нова публикация в социалната мрежа „Фейсбук“, че освен на българската прокуратура е подал сигнала си за рекет, злоупотреба с власт и изнудване и към Европейската комисия.

„Миналата седмица сигналът ми за рекет, злоупотреба с власт и изнудване е предаден и на българската Прокуратура, която бездейства. Все още никой от тяхна страна не ме е потърсил на посочения адрес и телефон, за да свидетелствам и да предоставя доказателства.

Ще продължа да търся справедливост и обективност и чрез правните комисии към ЕС, отговарящи за подобен род проблеми. Сигналът ми е подаден и до департамент „Legal services“ към Европейската комисия. В техните правомощия е да назначат трима независими прокурора за независимо разследване“, съобщава още чрез страницата си в социалната мрежа Божков.

В заключение той казва, че ще предостави доказателства, записи и свидетелски показания по случая на компетентните институции.

„Така ще предотвратя натиск и изчезване на свидетели, заличаване на следите и унищожаване на доказателствата“.

 

Божков, който по-рано анонсира, че ще предложи идеи за нов политически проект.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!