От НФСБ водили дълга борба срещу узурпирането на Черноморския бряг от Ахмед Доган. Това стана ясно от думите на лидера на НФСБ и депутат от „Обединени патриоти“ Валери Симеонов в кулоарите на парламента.

Симеонов поздрави съпредседателя на „Демократична България“ Христо Иванов за това, че стъпи на брега на плажа в „Росенец“, където се намират т. нар. летни сараи на почетния председател на ДПС и определи това като смела постъпка.

„Добре, че отиде и добре, че вие го отразихте“, подчерта Симеонов пред журналистите в Народното събрание.

Той припомни, че неговата партия са подавали сигнали още през 2014 година. По думите му основната сграда там се води сграда за водни спортове.

 „Да ви прилича на това? Това си е чист хотел“, категоричен е той.

Лидерът на НФСБ коментира още, че от партията му следят „апетитите на Ахмед Доган“ по Черноморието още от 2010 г., когато е „облитал с хеликоптер“ терените, за да избере „къде да дебаркира“.

Симеонов подчерта още, че управляващите вече ще обръщат по-голямо внимание на съмненията за обвързаности на изпълнителната власт с обекти на Доган и депутата от партията му Делян Пеевски.

 „Ситуацията е леко кризисна. Когато хиляди хора маршируват по жълтите павета, изпълнителната власт не трябва да е безразлична и да се държи по такъв дебелокож и дебилски начин, както го правеше правителството на Орешарски“, заяви сИМЕОНОВ в отговор на въпрос дали се търси разграничаване от ДПС като антикризисна мярка.

След вота Симеонов повдига въпроса за строежите в Росенец

Лидерът на НФСБ увери, че след като мнозинството отхвърли внесения от левицата вот на недоверие, той ще повдигне и въпроса за строежите в парк „Росенец“, които според него са незаконни, както и за одълбочаването на водния канал от Черно море, през Варненското и Белославското езеро, до пристанището на ТЕЦ-Варна, също собственост на Доган.

Ограничават „Студения резерв“

Симеонов потвърди и новината за готвенето ограничение на „студения резерв“.

„Студеният резерв“ трябва силно да бъде ограничен със заповед на министър Теменужка Петкова, тъй като има много сериозно подозрения и упреци, че се злоупотребява с тези пари. Получават се едни милиони от държавата, срещу които съответните централи почти нищо не правят и не могат да осигурят аварийно включване на допълнителни мощности, какъвто е смисълът на този резерв“, каза Симеонов.

По темата е постигнато и съгласие с премиера Бойко Борисов, а намалението трябва да бъде в пъти.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!