Симеонов, Цветанов
на снимката: лидерът на НФСБ Валери Симеонов и експредседателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов

В Народното събрание със сигурност ще се работи много по-трудно без Цветан Цветанов, ако въобще парламентът е в състояние да работи, заяви пред журналисти лидерът на НФСБ Валери Симеонов, цитиран от БТА. Той каза това в коментар за последиците от евентуално напускане на председателя на ПГ на ГЕРБ Цветанов.

Според Симеонов Цветанов е много важен като своеобразен посредник между политически групи в Народното събрание. В тази своя роля той е много значим и незаменим, тъй като последничи между, крайните полюси в различните решения и законопроекти. По думите на бившия вицепремиер Цветанов е човек, който се усъвършенство в своето амплоа на политически посредник и обединител и ще е много трудно да бъде заменен.

Запитан дали очаква още оставки покрай сканадала с апартаментите, Симеонов каза, че при оставката става дума за личен морален акт. Той не даде прогнози, но припомни, че е налице утвърдена схема в България за източване на ДДС, за укриване на ДДС и на данъци и че тази схема е масово използвана от строителните фирми и е известна на НАП.

Симеонов отрече възможността да ходатайства пред Борисов за запазването на позицията на Цветанов в парламента, тъй като това е вътрешнопартиен въпрос и не е редно да се правят опити за намеса в работити на ГЕРБ. Според лидера на НФСБ, оставката на Цветанов може да предизвика политически трус. Той не иска да мисли за предсрочни избори, но не ги изключи напълно като възможност.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!