По повод информацията от говорителя на правителството Лена Бориславова, че има данни, гласящи, че криминални контингенти организират протести и са свързани с нас, желая колегите от спецслужбите на МВР да ни информират ако има такава информация. Това заяви президентът на НСПС „Огнеборец“ Венцислав Станков. Той обърна внимание, че организатор на предстоящия протест на 19-ти февруари е изцяло Националният синдикат на пожарникарите и спасителите, който е подкрепен от Синдиката на гражданската организация в МВР.

„Протестът ни ще бъде изцяло мирен, ние сме пожарникари и спасители, ние сме отговорни хора. Единствено настояваме да бъдем чути за нашите искания, средствата в бюджета за 2022 по персонал да се увеличат с 20%, искаме 100 млн. лева допълнително по перо капиталов разходи и да се възстанови социалният диалог в МВР, посочи Станков.

Той каза още, че в последните месеци е създадено напрежение между дирекция 112 и службата им, тъй като има намерение да се отделят те в отделна агенция.

По думитему липсва диалог по въпроса.

„Реформите в МВР според нас се правят на тъмно, без да се запознават служителите на МВР. Това е един от основните проблеми, става въпрос за съдбите на хиляди хора. Лично съм пуснал 3 писма до Рашков, започвайки от август 2021 за среща с него, такава среща още не се е осъществила“, каза още Станков.

Днес при премиера са поканени синдикати от сектор „Сигурност“, такава покана, обаче, не е постъпвала в Националния синдикат на пожарникарите и спасителите, въпреки че още на 21 януари е изпратено писмо до премиера за среща с него. Потвърждение за провеждане на такава няма.

Протестът на синдиката на пожарникарите и спасителите ще се проведе в 12 ч. в събота пред Министерски съвет, след това с шествие до Народното събрание, каза Тодор Капитанов, председател на стачния комитет на КНСБ.

За още новини последвайте канала на Дебати в Google Новини

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук