Бойко Борисов
На снимката: Бойко Борисов

В ГЕРБ ще ми сложат портрета на стената и ще ме канонизират. Ако това е целта, добре дошъл. Така лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов отговаря на въпрос дали се притеснява, че Бойко Рашков може да отиде в Банкя и да го арестува. Лидерът на ГЕРБ каза още, че не се притеснява, че свидетелят по делото за АМ „Хемус“ е посочил имена на политици от ГЕРБ пред вътрешния министър и главния прокурор.

„Не, защото по никакъв начин нямаме достъп до такива пари. Ако някой кошаревски свидетел искат да измислят, може да хвърли бомба. Но на следващия ден трябва да кажат, че на еди-коя си дата този и този човек е направил това и това“, каза той.

Според него на фона на Рашков единственият пазител на демокрацията се явява прокуратурата.

„И нека го кажа, главният прокурор бе избран по правилата на българските закони. Ето сега премиерът Петков каза, че иска да си сложат техни хора в прокуратурата. И като имаш Бойко Рашков, ДАНС, КПКОНПИ, своите хора в прокуратурата – какво става с политическия ти опонент. Но това изказване от премиера не звучи скандално явно, при все че породи доста реакции сред новата демократична общност.

Борисов отрече ГЕРБ да е имала свои хора в прокуратурата. Според него ролята на Рашков е като на съдия във футболен мач. Лидерът на ГЕРБ не пропусна възможността за пореден път да нарече вътрешния министър „основна бухалка на Радев“.

Той коментира и недостроения интерконектор с Гърция, който трябваше да започне да работи на 31 декември. Вместо да обясни защо газовата връзка не е готова той попита какво е построило служебното правителство за 8 месеца.

„Хайде да отидем и да видим колко е построено за предишната една година на гръцката връзка и колко – за тия 8 месеца“.

Според лидера на ГЕРБ служебният здравен министър д-р Стойчо Кацаров е нанесъл „огромни поражения върху психиката и здравето на хората“.

„Сега са се засилили да ваксинират и деца, но аз съм категорично против. Поне още няколко месеца трябваше да минат, докато всички клинични проби не покажат, че това е 100% безопасно за децата. Хайде, за нас, от 60 години нагоре, не задължителна, принудителна да я направят! Дето се вика остава ни малко живот. Но на децата РНК ваксини? Кръстя се да е безопасно“, каза той.

Борисов коментира и това, че все още не е въведен зелен сертификат за Народното събрание.

„Чакай бе, там да не са богоизбрани! За народа има, а за тях да няма“, коментира той.

В очите на бившия премиер партиите виждат в ГЕРБ победител и е „нормално е всички партии да са срещу най-силния“.

По думите му служебният министър на културата Велислав Минеков е предприемал „отчаяни ходове за да го оставят министър“.

„Идва тука, на пощальон се прави и нищо, заминаха. Омразата няма да доведе никого до успех. Господ е казал: Обичай врага си! Омразата те изгаря отвътре. Заради това аз им се радвам, че има вече с кого да се борим истински с политики. Ние нямахме опозиция. Виждате, че тези, които ми бяха опозиция на мен какви са им резултатите“, каза още Борисов.

Той каза още, че в цялата държава не вижда по-опитен, по-знаещ и можещ от себе си.

За още новини последвайте канала на Дебати в Google Новини

 

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук