Автомобили с черни балони, черни знамена и надписи „Системата ни убива“ тръгнаха от Народното събрание към кръговото кръстовище на 4-ти км, като преди това ще блокират движението на Орлов мост.

Автошествието иска оставката на новоизбрания зам.-председател на Народното събрание Валери Симеонов и 118-те депутати, с чиито гласове той беше избран.

„Това е гавра, не само с майките на деца с увреждания, а и с българския суверен, който ги е избрал. Това е поводът и той не е никак малък. Ще го отстояваме до край“, отсече Димитрина Русева от „Системата ни убива“.

Попитана дали вярва, че 118-те депутати ще си подадат оставите, тя каза, че затова са тук и ще ги принудят, защото масово са забравили, че са се клели да служат на хората, а отдавна не го правят и избирателите им не ги искат.

Христо Милев пожела на контрапротестиращите по-рано днес в защита на Симеонов, да са живи и здрави и заяви, че той няма място в политиката.

„Наглостта и безскрупулността нямат място в Народното събрание. Подразни ни това, че миналата година марширувахме три месеца срещу това недопустимо изказване, което направи господинът. И сега най-нагло ни го набутват пак на ръководни позиции. Той няма място въобще в парламента, камо ли на ръководни позиции“, гневи се Христо Милев.

Протестите продължават всеки ден без петък.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!