Слави Трифонов
Станислав Трифонов

Слави Трифонов се обиди, че е наричан мафиот, поради което ще съди премиера в оставка Кирил Петков, а искът, който е заведен към Софийския градски съд, е в размер на 50 хиляди лева

„На 24 юни 2022 г. в Софийския градски съд е постъпила искова молба от лидера на „Има такъв народ“ Слави Трифонов срещу премиера в оставка Кирил Петков”, съобщи пресцентъра на градския съд.

Причината е изказване на министър-председателя в оставка, направено на 13.06.2022 г. по време на пресконференция в БТА.

„България има шанс! Мафията току-що загуби коалиционния си партньор“, е точната реплика, на която се обиди Трифонов.”, заяви тогава премиерът Кирил Петков по адрес на напусналите коалицията ИТН.

По-късно същия ден Слави явно се обиди на тази реплика, макар и тя да е съотнесена директно към него.

„Днес чух няколко пъти, че аз съм мафията. Казаха го министър-председателят Кирил Петков, министърът на финансите Асен Василев и – не знам като какъв да го определя – Радостин Василев. Съгласен съм, че в България всеки може да каже всичко за всеки, но трябва да носи отговорност за думите си. Навремето осъдих жълтите вестници заради лъжите им. Спечелих всички дела. Сега ще заведа дела срещу Кирил Петков, Асен Василев и Радостин Василев за техните лъжи и внушения. И, разбира се, ще ги спечеля. А сега вижте пресконференцията на “Има такъв народ”, която завърши преди малко. Срещу лъжите и клеветите стоят фактите“, написа лидерът на ИТН.

Това не е първият случай на съдебни битки между ИТН и ПП. Припомняме, че още преди двете партии да влязат в коалиция Асен Василев заведе дело срещу Тошко Йорданов за неимуществени щети, след като зам.-председателят на ИТН обяви от парламентарната трибуна, че Василев е откраднал интелектуална собственост.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук