Слави Трифонов

Сегашното българско предложение към Северна Македония – да се признае езикът и нацията им срещу признаване на българските корени, е най-доброто, което могат да получат, заяви в свой пост във „Фейсбук“ Слави Трифонов. То още отправи риторичен въпрос към авторите на антибългарската пропаганда в югозападната ни съседка: защо, след като ни наричате цигани и татари, се редите на опашки за наши паспорти и учите в нашите университети?

Ето цялото изявление на шоумена:

Предложението към македонците, оп…извинявайте- северномакедонците, че ако те признаят историческите си български корени, а пък ние признаем сегашното състояние на нещата, а сегашното състояние на нещата е да признаем македонския език и нация – та това е най-доброто предложение, което могат да получат.

И това е при положение, че цялата им сегашна държавица се базира на антибългарска риторика, наричайки нас българите – цигани и татари.

Скъпи македонци, извинете ме – северномакедонци, ще свикна, но ми трябва време – честно казано аз съм много толерантен човек, но всичко си има граници. Гледам ви как чакате за български паспорти, гледам ви как идвате на българското Черноморие и на българските курорти, гледам как децата ви идват да учат в българските университети, гледам ви как смятате, че “Йовано, Йованке” е македонска, прощавайте, северномакедонска песен, и се чудя – защо, бе хора? Нали сме цигани и татари? Значи, искате цигански паспорти, идвате на татарското Черно море, учите в цигански университети и “Йовано, Йованке” в крайна сметка е циганска песен (да ме прощават циганите – този толкова емоционален и разселен по целия свят народ).

Така че Северна Македония по-голям компромис няма да получи и ако не се съобрази със своите исторически български корени, ще съществува извън Европейския съюз. Толкоз!

Предложението към македонците, оп…извинявайте- северномакедонците, че ако те признаят историческите си български…

Публикувахте от Слави Т. Трифонов в Вторник, 3 ноември 2020 г.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук