След като преди повече от две седмици бе отнет временно лицензът на една от най-големите букмейкърски компании у нас – „Еврофутбол“, собственост на обвиняемия Васил Божков, днес стана ясно, че Българският спортен тотализатор се подготвя да започне да развива този бизнес. Информацията е на „Дневник“, които са изпратили въпроси до БСТ и Министерството на младежта и спорта.

През последните години основните букмейкъри у нас са „Ефбет“, „Уинбет“, „Бет365“, „Буин“ и „Палмсбет“.

От два месеца БСТ е с ново ръководство, след като държавата получи монопол върху лотарийните игри и закри частните лотарии, най-голямата от които бе собственост на Васил Божков – „Националната лотария“. След промените в Закона за хазарта, на Божков бяха повдигнати и редица обвинения. В новата управа на тотото влязоха хора от екипа на финансовия министър Владислав Горанов и бивши спортисти.

„Българският спортен тотализатор трябва да навлезе и в пазара на спортните залагания“, отговаря спортното министерство до „Дневник“.

А след закриването на „Националната лотария“ билети могат да се продават само в пунктовете на БСТ или в наети обекти с персонал на държавния тотализатор, които трябва да са обособени като места за лотарийни игри.

„До момента, това е ставало през 14 000 точки за продажба. Българският спортен тотализатор разполага с 840 собствени пункта и 963 външни, които могат да работят до 20 август. С оглед на новите рестрикции, наложени от промените в Закона за хазарта, изграждането на подобна мрежа е изключително трудно“, обясняват от ведомството на Красен Кралев.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук