Дончо Атанасов
на снимката: Дончо Атанасов

Дончо Атанасов подаде оставка като член на управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“. Тепърва предстои да стане ясно, дали регионалният министър Петя Аврамова ще я приеме.

Атанасов е с повдигнато обвинение заради катастрофата край Своге, в която загинаха 20 души. Обвинение беше повдигнато и на бившия ръководител на АПИ Светослав Глосов. Тъй като АПИ е получавала продължаващи сигнали за лошото състояние на пътя, Дончо Атанасов е трябвало да предприеме действия за финансиране на ремонт, подчерта в коментар говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова. Тя поясни, че бездействието на двамата членове на УС представлява престъпление по служба и подчерта, че целта им е била да не се причинят неблагоприятни последствия за фирмата строител и тя да усвои банковата гаранция.

Така Атанасов, в качеството си на член на агенцията, не е изпълнил служебните си задължения, регламентирани в Закона за пътищата и в Правилата за работа на УС на АПИ, с цел да набави за ДДЗД „Трейс Своге“ облага. Потвърдил е информацията за оставката и пред „Медуапул“, но отказва по-нататъшен коментар. Мярката му за неотклонение „Парична гаранция“ в размер на 10 000 лева.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!