БСП
Отливът на социалисти от БСП продължава

Само ден след като 50 социалисти от пернишката организация и кметът на града Станислав Владимиров напуснаха БСП заради липса на диалог с ръководството на партията, същото направиха и червени от Пловдив. Петима общински съветници от „Автентична лява БСП“ и още 109 редови членове обявиха, че си хвърлят партийните билети.

В декларацията на напускащите БСП в Пловдив се подчертава, че с действията си последният конгрес е станал унищожителен форум за партийната демокрация, социалистическия дух и здравия политически смисъл.

„Оставаме социалисти, но напускаме партията на Корнелия Нинова“, заяви председателят на групата „Автентична лява БСП“ Николай Радев.

Междувременно Градския съвет на БСП в Пловдив разпространи до медиите своята позиция по повод действията на бившите си съпартийци: „Не социалисти, а служители на едрия капитал напускат“, съобщава БНР.

„Това са хора, които бяха избрани от листата на „БСП за България“ и с левите гласове в Пловдив. Те трябва да напуснат Общинският съвет на Пловдив, а не лицемерно да лъжат социалистите и пловдивските граждани. Те отдавна не са част от социалистическата партия, защото най-висшият орган – конференцията вече се е разграничила от тях“, пишат от Градския съвет на БСП.

Още вътрешнополитически новини – четете тук

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук