скандала, наркотици, арест

След като седмици наред държавата бе разтърсвана от скандала с евтините апартаменти на властта, а редица управляващи и политици подадоха оставки по искане на премиера, мистериозно в морето започнаха да изплуват пакети с наркотици, залавяни на момента от службите. Проведоха се и спецоперации срещу извършителите на телефонни измами.

Днес премиерът Бойко Борисов дори отиде на място да отчете добре свършената работа.

През последните няколко месеца с румънските колеги много активно работят службите по отношение на „ало измамниците“ и по отношение на наркотика.

Това заяви премиерът Бойко Борисов по време на работното съвещание на МВР, на което присъства.

Борисов разкри, че румънците са предупредени за кокаина и цялата екватория е била затворена. От миналия септември до момента са задържани над тон хероин.

Премиерът напомни една задочна препоръка на служебния премиер Огнян Герджиков.

„Тук искам да отговоря на моя колега, премиерът на служебното правителство Огнян Герджиков, понеже ми остави като си тръгваше една папка кого да уволнявам и кои подпомагат наркотрафика. Със всичките тези операции хероин, тонове марихуана, кокаин, синтетична дрога, а за контрабандата на цигари всички вие знаете, че намалихме под 5%. Няма по-достоен отговор, писания или твърдения от работата на службите”, каза Борисов.

Премиерът дори изтъкна скромността на службите, които не побързали веднага да се похвалят.

„Искам да кажа на медиите, че този път една стара слабост да се похвалим за наркотици е преодоляна. 4-5 дена, след като беше намерен наркотикът, тихичко беше изваден от камиона и беше пуснат да се движи. По този начин да се арестува цялата група по схемата. В момента с турските колеги работим по залавянето на двама избягали. Вече има и задържани в България“, каза още Борисов.

Премиерът очаква да се намери начин да се овъзмездят тези хора, които са били потърпевши от телефонните измами. Очаква на всички в „ало схемата” да бъдат конфискувани имотите.

ОЩЕ ЗАЛОВЕНИ НАРКОТИЦИ

288 килограма хероин е задържан на ГКПП Капитан Андреево, стана ясно по време на работното съвещание на МВР с участието на премиера, главния прокурор, АгеНция „Митници“ и ръководството на вътрешното министерство.

От Агенция „Митници“ разкриха, че на 14 април 2019 година е спрян ТИР с иранска регистрация, управляван от 36-годишен иранец. Стоката е била за България – машина за тъкани. Открити са 36 кухи керамични плочи, в които са открити 144 пакета хероин, разфасован по 2 кг.

Получател е българска фирма, собственост на 3 лица с българско и турско гражданство. Интересното е, че това е единственият внос за фирмата от 4 години.

Отчетен беше и случаят, при който от морето край Шабла изплуваха 212 кг кокаин.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!