Туитър, и Фейсбук

Очаква се компанията Meta Platforms Inc., която притежава социалните мрежи „Фейсбук“ (Facebook) и „Инстаграм“ (Instagram), да уведоми тази седмица служителите си за предстоящи мащабни съкращения, съобщи „Уолстрийт джърнъл“, позовавайки се на източници, запознати с въпроса.

Съкращенията трябва да засегнат хиляди работни места, като известието най-вероятно ще стигне до служителите на технологичния гигант още тази сряда, посочват източните на финансово издание. Отбелязва се също така, че компанията вече е призовала персонала си да прекрати от тази седмица ненужните пътувания .

Предвидените съкращения ще отбележат първото мащабно намаляване на служители в 18-годишната история на Meta (Фейсбук) въпреки добрия финансова ръст на компанията, отбелязан по време на Covid кризата, както и едно от най-големите съкращения на работна сила в технологичния сектор досега.

Компанията отказа коментар да коментира информацията на „Уолстрийт джърнъл“.

Припомняме, че конкурентната социална мрежа Туитър, в петък уволни приблизително половината от персонала си след придобиването на компанията от Илон Мъск за 44 млрд. долара. Но голямата социална медия сега се обръща към десетки служители, които са загубили работата си, и ги моли да се върнат, съобщи през уикенда агенция Блумбърг, цитирайки източници, запознати с въпроса. Някои от тези, които са помолени да се върнат, са били съкратени по погрешка. Други пък са били освободени, преди ръководството да осъзнае, че тяхната работа и опит могат да са необходими за изграждането на новите функции и услуги, които Мъск предвижда, се посочва в информацията на агенцията.

Наскоро Twitter уволни 50 на сто от своите служители, включително служители от екипа за доверие и безопасност, написа по-рано през миналата седмица в „Туитър“ ръководителят на звеното на компанията за безопасност и почтеност Йоел Рот.

Туитове от служители на социалната медийна компания отбелязват, че екипите, отговарящи за комуникациите, поддържане на съдържанието, човешките права и етиката на машинното обучение, са сред почти напълно унищожените, както и някои продуктови и инженерни екипи.

В събота Twitter актуализира приложението си в App Store на Apple, за да започне да таксува с $ 8 на месец т.нар. „сини отметки“ за проверка, което е първата голяма ревизия на Мъск на платформата за социални медии.

На този етап от Туитър не коментират информацията на Блумбърг.

Междувременно Илон Мъск сподели в профила си в социалната медия, че мисията на комуникационната платформа на Туитър е „да се превърне в най-точния източник на информация за света“.

Още любопитни новини – четете тук

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук