Докато „Посоки“ шества из европейския фестивален афиш, Стефан Командарев вече подготвя следващ проект – „Патрулки“. Сценарият вече е бил приет на няколко форума за представяне на филми в развитие из Европа и е част от планирана трилогия за нощните персонажи и случки в София, съобщи екипът на филма.

На принципа на „Посоки“, „Патрулки“ (работно заглавие) ще проследява случващото се с три двойки патрулиращи полицаи нощем в София. Първият филм бе изграден около софийските таксита и няколко съдби, чийто път се пресича в рамките на една нощ. „Посоки“ се приема изключително добре, което ни радва и ни вдъхва увереност, че сме тръгнали в правилната посока с идеята за трилогия“, казва Стефан Командарев.

След премиерата си в програмата „Особен поглед“ в Кан „Посоки“ бе избран на още три фестивала от престижната категория „А“ – Торонто, Варшава и предстоящия в Талин. Азиатската му премиера пък беше на Филмовия фестивал във Бусан, Южна Корея, едно от най-големите киносъбития на изток.

Филмът взе специалната награда на журито за целия актьорски състав в Сараево и няколко награди от фестивали в Люксембург, Истанбул, Израел и Тирана. Следващите му спирки са Хихон в Испания; Талин в Естония и Палм Спрингс в САЩ, а следващата седмица ще бъде пуснат по испанските кина.

„Посоки“ излиза в България на 26-и януари 2018 г.

За още интересни статии, анализи, коментари и интервюта следете страницата ни във Фейсбук Дебати.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук