Министърът на вътрешните работи в служебния кабинет Иван Демерджиев представи екипа си, както и приоритетите в дейността на МВР в мандата на служебното правителство, по време на пресконференция в сградата на министерството.

В политическото ръководство на ведомството влизат заместник-министър Моника Димитрова-Бийчър, заместник-министър Емил Ганчев и заместник-министър Венцислав Катинов.

„Основен приоритет е да продължим борбата с купения и корпоративния вот“, каза министър Демерджиев.

Борбата, свързана с пътната безопасност, е друг от приоритетите, като целта е да се разработи цялостна стратегия и комплекс от мерки, за да има резултати в кратки срокове и в дългосрочен план.

„Вече сме издали съответните указания да се предприемат мерки и действия по места, които целят констатирането на тлеещи конфликти, взимането на превантивни мерки, те да не ескалират и да не доведат до такива резултати, каквито вече видяхме. В тази връзка ще се проведат акции по установяване и изземване на незаконно придобито и държано през годините оръжие“, каза Демерджиев.

Министърът се закани, че ще е безкомпромисен в борбата с контрабандата, ДДС измамите, както и разпространението на наркотични вещества. Специално внимание ще бъде обърнато на дилърите, които разпространяват наркотици край българските училище, закани се служебният вътрешен министър.

„Предстои ни много работа във връзка с Шенген и Плана за възстановяване и устойчивост“, допълни Демерджиев.

„Причината държавата и държавността да се върне на ГКПП „Капитан Андреево“ са действията на полицията, в тази връзка искам лично да благодаря на зам. министър Катинов, който изигра съществена роля, както и на всички служители, ангажирани с този въпрос. Ние направихме необходимото, което се изисква от МВР от тук нататък държавата в лицето на няколко министерства се е ангажирала да помогне с юридическа помощ, така че той да бъде разрешен трайно с юридически средства“, каза още служебният министър.

Относно случая с полицейско насилие в районното полицейско управление в Козлодуй министър Демерджиев обяви, че целта е не само да бъдат санкционирани полицейски служители, ако са допуснали закононарушения.

Още вътрешнополитически новини – четете тук

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук